Veštačka živa ograda ili prirodna ograda

vestacka-ziva-ograda-ili-prirodna-ograda-min

Dinamičan način života svakog pojedinca u društvu poslednjih decenija dovelo je do toga da je slobodno vreme postalo dragoceno u svakom segmentu naših života. Da biste mogli sebi da priuštite trenutke odmora i opuštanja potrebna Vam je maksimalna organizacija u izvršavanju svih obaveza.

Uređenje svakog doma i okućnice kao i održavanje iziskuju dosta vremena i truda. Da biste sve uspešno završili moraju se napraviti prioriteti, a sve ono što može nepotrebno trošiti Vaše vreme treba izbeći.

Zamena za prirodno zelenilo

Tako recimo kod poslova uređenja zelenila i ostalih biljaka u dvorištu postoji dosta alternativnih rešenja i predloga kako da uštedite svoje vreme. 

Urbani vrtovi, komercijalni objekti, poslovni prostori pa i domaćinstva sve više su opremljeni veštačkim biljem od veštačke ograde, trave i dr.

Znatan porast upotrebe veštačkih biljaka

Najnovije tehnologije i inovacije veštačko bilje su stavili u prvi plan prvenstveno zbog toga što je estetski savršeno. Boje, teksture i izgled veštačkog zelenila je toliko usavršen da ga gotovo ne možete razlikovati od prirodnog.

Praktični elementi vašeg dvorišta

Veštačka živa ograda je idealna zamena za pravu živu ogradu jer štedi Vaše vreme i ne iziskuje negu. Veštačka trava će Vas u potpunosti osloboditi napornog održavanja koje obuhvata redovno zalivanje i košenje. 

Klimatski uslovi i njihov uticaj

Veštačka živa ograda

Savremena tehnologija je napredovala i kada je reč o kvalitetu boja i dugotrajnosti veštačkih materijala. Najnovijom tehnologijom proizvedena je veštačka živa ograda koja je otporna na sve vremenske uslove i uticaje i vremenom ne gubi na boji i kvalitetu. Isti slučaj je i sa ostalim veštačkim biljem visokog kvaliteta.

Još jedan od razloga zbog kojih se treba odlučiti za veštačku živu ogradu je taj što će pored glavne uloge da ogradi određeni prostor isti krasiti podjednako tokom cele godine. 

Sa veštačkom živom ogradom svaki betonski dvorišni prostor ili terasa doživeće apsolutnu transformaciju i postati idilična zelena oaza.

Prava živa ograda

Prava živa ograda zahteva mukotrpno ulaganje i dug vremenski period nakon kojeg može doprineti svojoj ulozi. U lošim vremenskim uslovima prava živa ograda neće napredovati. Velike suše mogu potpuno naružiti njen izgled i svrhu. Loše tlo takođe može imati uticaj na spori rast žive ograde a da ne govorimo o štetočinama i drugim insektima koji mogu napasti ove biljke.

Gustina i kvalitet veštačke žive ograde i prave žive ograde

  • Gusta veštačka živa ograda Vam pruža potpunu izolaciju od okoline, nudi Vam odabir boje koja će se najbolje uklopiti uz ostale elemente a njen jedinstven izgled Vam garantuje savršen estetski dojam.
  • Do stvaranja guste prirodne ograde nekada je potrebno i nekoliko godina. Kvalitet ne zavisi samo od Vas i Vaše nege već od mnogih spoljašnjih faktora, na koje nažalost ne možete uticati.

Ekološki aspekti

Da bi se bilo koji poslovni ili privatni objekat ogradio važno je odabrati kvalitetnu i dugotrajnu ogradu. Ulaganje u ogradu visokog kvaliteta kakva je zapravo veštačka živa ograda smatra se mudrim izborom jer uz pomoć ove ograde dobijate mnogo više od bilo koje druge vrste. 

Sa ekološkog aspekta prava živa ograda je znatno zahtevnija jer prvenstveno mora imati obezbeđene dovoljne resurse vode, mora se đubriti i šišati.

Nakon postavljene veštačke žive ograde Vi ste istog momenta rešili više pitanja. Ogradili ste se od komšija, ne morate gledati susedna vrlo često neugledna dvorišta, imate svoju privatnost i pritom ste ulepšali i Vaš prostor i okolinu. 

Umorni ste od održavanja biljaka i ograde u dvorištu i želite upravo veštačku živu ogradu. Dodatna nega i održavanje su za Vas prošlost, i to vreme sada možete da iskoristite za odmor i relaksaciju. 

Zaključak

Prirodna ograda

Svaka biljka iziskuje negu i redovno održavanje. Sa prirodnom ogradom morate biti strpljivi i pažljivi. Proces razvoja biljaka u ovom slučaju žive ograde je dugotrajan i zahtevan. Za gustu živu ogradu potrebno je dosta vremena a nakon toga i primena redovne nege kako biste je sačuvali i održali u željenom stanju. Loši vremenski uslovi mogu u velikoj meri naškoditi biljnoj vrsti i ugroziti njen rast i razvoj. 

Veštačka živa ograda

Veštačka živa ograda visokog kvaliteta je gusta i neprovidna. Na tržištu se mogu naći različite vrste i kvalitet ograde. S obzirom da je reč o uvoznom proizvodu razlike u kvalitetu kao i ceni mogu biti izuzetno primetne od čega će zavisiti izgled Vašeg dvorišta ili drugog prostora koji se ograđuje kao i dugotrajnost same ograde.

Ovaj proizvod je prisutan nekoliko godina na našem tržištu i predstavlja jedan od najjeftinijih metoda ograđivanja svih površina bez obzira da li je u pitanju poslovni ili privatni prostor.