Veštačka živa ograda karakteristike i specifikacija

vestacka-ziva-ograda-karakteristike-i-specifikacija

Da biste bili sigurni da ste odabrali adekvatnu ogradu za Vaš prostor neophodno je da detaljno razmotrite sve njene karakteristike.

Veštačka živa ograda je totalni hit na tržištu, potpuno opravdano, jer pruža sve ono što ni jedna druga vrsta ograde Vam ne može pružiti. 

Sastav veštačke žive ograde:

  • Osnova je pocinkovana ili plastificirana žičana ograda.
  • Najveću primenu za osnovu ima žica 40x40cm razmera okca.
  • Pletiva su provučena kroz pletenu žicu.
  • Trakice koje predstavljaju imitaciju trave su od polietilenskih vlakana koji su otporni na UV zrake.

Osnovne karakteristike veštačke žive ograde:

  • Materijal otporan na sve vremenske uslove i UV zrake.
  • Dugoročna i ekonomična ograda.
  • Pruža potpunu privatnost u Vašem dvorištu.
  • Ne zahteva održavanje.
  • Jednostavna montaža.
  • Estetski efekat.

Cena veštačke žive ograde

Cena ove vrste ograde je po m2 i formira se na osnovu dimenzija koje su potrebne za ograđivanje Vašeg prostora. 

U odnosu na druge materijale i vrste ograda spada u ekonomičnije metode ograđivanja, naročito iz razloga što nakon završene montaže ne iziskuje dodatna ulaganja i održavanje.

Kvalitet i dugotrajnost veštačke žive ograde

Različiti proizvođači i uvoznici u svojoj ponudi imaju različite vrste i kvalitet veštačke žive ograde. Savetujemo da birate što bolji kvalitet i gustinu ograde jer od toga zavisi i dugotrajnost i izgled ograđenog prostora. 

Pravilan proces pripreme i montaže ograde takođe će uticati na sam vek trajanja. S obzirom da je u pitanju PVC materijal koji ima visoku otpornost na sve vremenske uslove veštačka živa ograda će zasigurno dugo krasiti Vaše dvorište, poslovni ili neki drugi objekat. Prilikom postavljanja najvažnije je da se ograda dobro poveže sa postojećom ukoliko je ima ili ukoliko imate samo postavljene stubove da se čvrsto poveže uz pomoć zatezne žice.

U poređenju sa živom ogradom koja zahteva dugotrajniji i složeniji proces formiranja ovaj način ograđivanja prostora je sve više prisutan i po svemu sudeći brži i praktičniji. 

Vek trajanja veštačke žive ograde

Bez obzira što je reč o uvoznom turskom proizvodu koji nije predugo na našem tržištu lako se može zaključiti da je reč o ogradi koja veoma dugo može štititi a i krasiti Vaš posed. Kvalitet i gustina veštačke žive ograde je od presudnog značaja na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine. Viskokvalitetna veštačka živa ograda je izrazito gusta i u prirodnoj zelenoj boji koja se lako uklapa uz eksterijer. 

Održavanje veštačke žive ograde

Veštačka živa ograda ne zahteva dodatnu negu i održavanje. Privatna dvorišta ili poslovni objekti koji su blizu prometnih ulica i imaju veštačku živu ogradu zaštićeni su od buke i prašine iz saobraćaja kao i nanošenja vode i prljavštine koje izazivaju vozila koja prolaze. Ukoliko ste primetili da je ograda sa spoljašnje strane postala neugledna od nanosa vetrova i prljavštine možete je oprati vodom i vratiti joj prvobitan sjaj.

Preporuka

Poručite već danas i za samo nekoliko dana veštačka živa ograda će krasiti i Vaš prostor.